Er det verdens dyreste græske mønt?

Indtil for nyligt blev den berømte decadrachm fra Akragas betragtet som verdens dyreste græske mønt og den blev solgt på auktion den 17. oktober 2012, for 2.493.890 USD. En mønt fra Pantikapaion, er her i efteråret 2018, blevet solgt for 3.250.000 USD, af Baldwin som del af New York Sale Group på deres auktion XXVII. Dette beløb slår den tidligere rekord af Akragas decadrachm og er sandsynligvis nu den dyreste græske mønt, der nogensinde er solgt på en auktion.

Mønten skulle være fra perioden mellem 350 og 300 f.Kr. og betragtes som et mesterstykke af en græsk mønt. Mønten imponerer med utroligt detaljerede funktioner og selvom vi ikke ved, hvilken gravør der var ansvarlig for denne miniature kunst, må han have været en af ​​de bedste af hans tid.

Som det fremgår, er jeg usikker på om mønten er den dyreste som nogensinde er solgt på auktion, hvis du har kendskab til at andre græske mønter er blevet solgt til et højere beløb er du meget velkommen til at skrive en kommentar til dette indlæg.