Næsehorn – en truet dyreart

 

Den sydafrikanske mønt fejrer Afrikas unikke naturarv ved at præsentere styrken og skønheden i “the Big Five”.

Mønterne udstedes hver 6. måned, startende med Elefanten og Løven i 2019. Næsehornet er den tredje af “the Big Five”, der vises i denne serie. Næsehornerne kan let genkendes af deres forhistoriske træk såsom rustningslignende kroppe og hornene på deres pande.

Rhinos (næsehornet) har desværre lidt en alvorlig trussel fra krybskytter og har rang blandt de mest truede dyrearter på jorden. Deres horn består af det meget efterspurgte keratin, der bruges til dets formodede medicinske formål.

Begrebet “Big Five” stammer fra, da storviltjægere besøgte Afrikas bredder for at skyde efter trofæer, og lokalbefolkningen advarede dem om de fem farligste dyr i Afrika: Elefanten, løven, leoparden, næsehornet og buffalo.

Selvom der fra myndighedernes og organisationers side gøres en stor indsats mod krybskytteri, blev der alene i første halvår af 2019 skud i alt 318 næsehorn.

”Fra ca. 500.000 næsehorn i Afrika, Sydasien og Indonesien i begyndelsen af ​​det 20. århundrede har krybskytter formået at udslette omkring 95% af denne dyreart. Trods beskyttelse af vagter, bevæbnet med militært udstyr samt luftstørre, er der nu kun 29.000 næsehorn overlevende i naturen.

Du kan læse om mønterne via dette link