Lidt minder fra årene der gik

Amagerlands Numismatiske Forening gennem 40 år

Skrevet i anledning af foreningens 40 års jubilæum af Gunnar Blunk

Det hele startede i Sverrigsgade hos mønthandler Kurt Mejlby dengang møntsamlerne mødtes i forretningen og diskuterede møntudgivelser og meget andet. Man besluttede at prøve at starte en møntsamlerforening op.

Der blev indkaldt til møde i Amager Landevej 61, Kastrup den 31. oktober 1972, og 15 møntinteresserede mødte op; Kurt Mejlby, Preben Nielsen, Peter Munk Vest, Tage Mody, Erik Stephansen, Hans Viuff, Svend Madsen, Arne N. Olsen, Ib Sommer, Kresten Kolding, Leif H. Pedersen, Leif Pedersen, Willy Lassen, Gunnar Blunk og Helge Almgård.

Vi har haft ti år i den gamle sygekassebygning
Amager Landevej 61, Kastrup

Det første møde med auktion var 16. november 1972 med 32 numre og med hammerslag kr. 1.002,- Der kom omkring 35 nye medlemmer. Det var her vi startede op med festligt julemøde hvert år ved årets sidste møde. Her var julemand til at lege med børnene, der var mange børn med, det var for en stor del yngre medlemmer, i dag er det for en stor del de samme medlemmer, men vi er jo alle blevet noget grå i toppen hvis der da stadig er en top, og børnene fra dengang er i gang med deres eget liv. Heldigvis er da også kommet mange nye medlemmer til i de 40 år, så alt i alt går det nogenlunde.

Fra 25. august 1989 har møderne været afholdt på vores nuværende residens; Tårnby Bibliotek, Kamillevej 10.

Klubmesterskaber, skovture , møntbørser og udstillinger

En god og gedigen aktivitet startede i foreningen 2. oktober 1974 – det var klubmesterskabet, som er blevet en slags tradition. Det medlem som blev klubmester skulle så fabrikere spørgsmålene det næste år. Der var skam mange meget vidende medlemmer som klarede de lidt kringlede spørgsmål.

I flere år mødtes vi på hovedbanegården og drog i samlet flok til mønt- og antikbørs i Helsingborg, det var også festligt.

Møntbørs den sidste fredag i februar er også blevet en stor tradition. Det startede på Tårnby Rådhus hvor børsen blev åbnet af Borgmester Torkild Feldvoss, i dag afholder vi vores børsen på Tårnby Bibliotek.

Vores medlemmer har sammensat møntudstillinger mange steder i de år der er gået, bl.a. på Børsen, Sheraton og dengang man havde Antik- og Møntmesse hvert år i Forum. Vi var altid med på første sal sammen med mønthandlerne – det var altid spændende. Her kunne man få nye kontakter og pleje gamle møntvenner fra hele landet, mens resten af familien kiggede på antikviteter.

Foreningen har også stået for udstillinger i forskellige banker med emner som Christian 4. Ved en “fritidsudstilling” i Amagerhallen i 1980 deltog foreningen også. I år er vi, som det har været tilfældet i flere år med til møntbørsen i Copenhagen Coin Fair i Radisson Blu Falconer Hotel som arrangeres af Dansk Numismatisk Forening.

Foreningens 25. års jubilæum 1997 blev holdt på Tårnby Bibliotek, med middag udefra som blev serveret med alt af dygtige piger, der vidste hvordan det gik til i sådanne omgivelser.

I dag er vi 122 medlemmer.

Møntvarianter & Fejlprægninger fra Chr.4. af Kurt Knudsen & Preben Nielsen blev udgivet ved 10 års jubilæet i 1982. Festskrift Amagerlands Numismatiske Forening ved 15 års jubilæet i 1987.